viernes, 28 de octubre de 2011

El ciberassetjament



El que més ens ha impactat sobre els vídeos i la informació que hem trobat és el ciberassetjament tingui tanta presència en la nostra societat i que encara no s’hagi trobat una solució vàlida. Sovint les persones afectades no saben com actuar i deixen que el problema creixi fins a tal punt que ja no el poden controlar. Això, comporta un retard en la solució del conflicte, en la qual la víctima està excessivament afectada i, per tant acabarà tenint una recuperació molt lenta.

Després de treballar sobre el tema en concret,  creiem que hi ha la població no és conscient de la gran incidència que té aquest tipus d’assetjament a la nostra societat.  Considerem que a les escoles s’hauria de reforçar i explicar mitjançant xerrades, activitats o conferències.

Els pares, haurien de tenir un paper fonamental, en el qual tractessin de reflexionar juntament amb els seus fills els valors i actituds que s’haurien d’aconseguir i millorar. Els missatges enviats pels agressors, no només fereixen al destinatari sinó que també donen una mala imatge sobre l’atacant. En teoria, si se n’adonen els seus companys, la persona agressora hauria de rebre el rebuig i fins i tot hi podria haver un càstig per part de les autoritats. A la pràctica és totalment al contrari, la persona atacant sol ser recolzada per la resta de companys.

Cal destacar també, que hi ha un protocol d’actuació davant d’aquest tipus d’assetjament proposada pel Ministeri d’Educació, que és el següent:

    - No contestar als missatges que fereixin la sensibilitat personal.

    - Explicar la situació a alguna persona de confiança.
  
    - Denunciar els problemes a la gent que hi pot fer alguna cosa al respecte.
  
    - Guardar els missatges de l’agressor, no cal llegir-los, perquè serveixen per demostrar que hi ha agressió virtual.

     - Bloquejar al remitent.

     - Respectar als altres i, sobretot, a un mateix.  

     Aquí us deixem la presentació que aniria dirigida a alumnes d'entre 14 i 16 anys. Esperem que us sigui d'utilitat:)

     The 3.0 Group
 


1 comentario:

  1. El grup Flashcoders opina sobre aquest treball que el recurs és molt informatiu i atractiu. Trobem informació sobre què és el ciberassetjament, què s'ha de fer i què no en el cas de patir-lo. El llenguatge és adient al públic al que el recurs va dirigit. Aquest apartat el valorarem amb un 3.

    Sobre la discussió grupal només dir que aquesta queda clara i a més es poden veure els coneixements adquirits a través d'aquesta recerca sobre que és l'assetjament i com evitar-lo. També valorarem l'apartat amb un 3.

    La única cosa que em trobat a faltar es que no s'indica les fonts de les imatges utilitzades així que aquest apartat el puntuarem amb un 2, tot i que les imatges les trobem molt adients a l'edat

    ResponderEliminar