jueves, 3 de noviembre de 2011

Les PDI (Pissarres Digitals Interactives)

El passat dia 28 d'octubre vam tenir l'ocasió d'assistir a una xerrada sobre les Pissarres Digitals Interactives dirigida pel Josep Holgado, on ens va mostrar les diferents possibilitats que poden tenir aquests elements dins l'aula. 

Primerament, ens va ensenyar com funcionava el software Smart Notebook i com interaccionava el docent amb la pissarra com a eina pedagògica, per tal de millorar l'aprenentatge i el desenvolupament de les capacitats cognitives dels infants. 

La Pissarra Digital Interactiva consisteix en un ordinador connectat amb un videoprojector, que mostra la senyal del PC sobre una superfície llisa i rígida, sensible al tacte o altres elements específics.

Aquest instrument permet tenir certs beneficis tant pels professors com per l'alumnat.

Pel que fa els avantatges dels docents: els recursos s'acomoden als diferents mètodes d'ensenyament: fomenta la flexibilitat i l'espontaneïtat dels professors (ja que aquests poden realitzar anotacions directament als recursos web, usant marcadors de diferents colors), afavoreix l'interès dels educadors per la innovació al desenvolupament professional, entre d'altres.

I en el cas dels alumnes els beneficis que les PDI ofereixen són: un augment de la motivació i de l'aprenentatge, l'utilització d'aquestes facilita la comprensió a nivell visual, així com també ells mateixos poden repassar els conceptes que s'han explicat a classe ja que el docent pot fer arribar la informació mitjançant el correu electrònic.


Us adjuntem l'enllaç de la pàgina d'Smart Technologies on podreu descarregar una gran quantitat de recursos per utilitzar dins l'aula.

Per acabar, us presentem un vídeo documental sobre els avantatges i la influència d'aquest tipus de pissarres a l'escola.

No hay comentarios:

Publicar un comentario