miércoles, 9 de noviembre de 2011

Els Podcast com a eina pedagògica

El passat divendres dia 4 de novembre vam treballar a la classe d'Habilitats Comunicatives els arxius de so o de Podcast.

Podríem definir el Podcasting com un conjunt d'arxius de so, normalment MP3 o WMA, amb un sistema que permet subscriure's i descarregar-se aquells continguts que ens interessin més.
Alguns exemples de l'utilització d'aquest recurs poden ser els programes de ràdio, com ara  el que ens ofereix RAC1 (La Competència).

Avui en dia, la utilització d'aquest instrument s'està expandint cada vegada més dins l'àmbit educatiu, a causa del sorgiment i de l'augment de la presència de les tecnologies a les aules. Creiem que pels educadors i els alumnes, el Podcasting pot ser útil, dinàmic i molt pràctic en certs àmbits. Un exemple d'aplicació del Podcasting és aquest concurs que hem trobat de contes: Contes del Món.

En conclusió, considerem que tot i que és una eina molt útil, encara falta fomentar-la en moltes escoles i centres educatius, ja que s'hauria de formar al professorat per tal de que adquirissin els coneixements necessaris amb la finalitat de potenciar la pràctica educativa.

Us presentem un vídeo on podem observar els avantatges que els Podcasts poden oferir tant a la vida quotidiana com  en l'àmbit educatiu.

1 comentario:

  1. Bones!
    El grup inTICgrats estem d'acord en què el podcast i en general els recursos del so són un àmbit encara força desconegut.
    El vídeo que heu escollit per complementar la reflexió és molt interessant i adequat per al tema.

    Fantàstica la recomanació de La Competència. Gran programa! (i ens heu robat la idea, hehe).

    Us mereixeu un bon 3 que si seguiu així es convertirà en 4. Aneu per bon camí!!

    ResponderEliminar