lunes, 5 de diciembre de 2011

Seguretat a la Xarxa

El passat divendres 25 de novembre vam tenir l'honor de poder assistir a una xerrada sobre la identitat digital i la seguretat a Internet a càrrec d'Enric Brull, director d’OASI  a Tarragona.

Sabeu què Internet té memòria? Cada moviment que hi fem queda registrat, la qual cosa pot arribar a ser perillós perquè la persona que vulgui, pugui obtenir qualsevol informació privada o personal.
Així, el risc d’intercepció de les comunicacions és major quant més avançats i accessibles són els programes informàtics que ho permeten; així com la utilització de targetes de crèdit capturades a la xarxa; o el sabotatge d’aparells informàtics bàsics per al treball quotidià; i un llarg etcètera que podria acabar per fer-nos pensar que els perjudicis, d’aquest conjunt d’innovacions tecnològiques, poden arribar a ser més grans que no pas les avantatges.

Com podem evitar-ho? Existeixen algunes organitzacions que treballen sobre aquest tema, com ara CESICAT Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya, l'organisme que executa el pla nacional d'impuls de la seguretat TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) aprovat pel govern de la Generalitat de Catalunya a principis de l’any 2009.

En aquest enllaç (Seguretat a la Xarxa) podreu trobar unes guies que ens expliquen com actuar de forma segura en alguns àmbits de la xarxa d’ús diari. 


En el següent vídeo podreu veure com podem arribar a perdre la nostra seguretat i identitat digital.



No hay comentarios:

Publicar un comentario